Importanta diagnosticului precoce al cancerului

Tratamentul da rezultatele cele mai bune atunci cand cancerul este depistat devreme, cand tumora are dimensiuni mici si este mai putin probabil sa se fi raspandit in alte parti ale corpului. Acest lucru inseamna o sansa mai buna de vindecare, mai ales in cazul in care cancerul poate fi indepartat printr-o interventie chirurgicala.

 

Un exemplu ce ilustreaza importanta diagnosticului timpuriu al cancerului este melanomul. Acesta este usor de indepartat in stadiile timpurii, rata de supravietuire la 5 ani (procentul de persoane care traiesc cel putin 5 ani de la diagnostic), in acest stadiu, fiind de aproximativ 98%. Odata ce melanomul s-a raspandit si in alte parti ale corpului, rata de supravietuire la 5 ani scade la aproximativ 16%.

 

De aceea, nu ignorati simptomele chiar daca unele, cum sunt oboseala sau tusea, sunt cauzate, probabil, de altceva decat cancerul. Totusi, niciun simptom nu ar trebui sa fie ignorat sau trecut cu vederea, mai ales in cazul in care a durat o lunga perioada lunga de timp sau se inrautateste. Uneori, este posibil sa se gaseasca cancerul inainte sa apara simptome, existand metode de diagnosticare precoce, numite metode de screening.

 

Depistarea cancerului inainte de aparitia simptomelor

Pasii de parcurs

Pas 1

1

Aflarea mai multor detalii despre testele RGCC
Pas 2

2

Consultanta pre-testare cu medicul oncolog care va prescrie tipul de test necesar
Pas 3

3

Recoltarea probelor pentru test - se face dupa completarea formularului medical
Pas 4

4

Consultanta post-testare - raportul personalizat va fi prezentat si discutat cu medicul oncolog
Pas 5

5

Diagnosticare/ Tratament adaptat si personalizat - stabilit de medicul oncolog pe baza rezultatelor testului
Descarca formular

Pentru mai multe informatii despre teste

Comanda testul

Gama de teste