Despre cancer

Dintre bolile care ameninta omenirea, parca cea mai de temut este cancerul. Si pe buna dreptate! Notiunea de cancer nu se refera la o singura boala, ci la mai multe tipuri care difera in functie de organul de origine. Cancerul poate incepe, practic, in orice loc din organism: in plamani, la nivelul creierului, ficatului, colonului, sanului, sau chiar in sange. In functie de tipul de cancer, vor aparea anumite simptome, dar si mijloacele de depistare si tratamentul vor fi diferite.

 

Afla mai multe despre cauzele aparitiei cancerului.

 

Cancerul poate provoca aproape orice semn sau simptom, in functie de organul in care apare tumora, de dimensiunea tumorii si daca este raspandit la alte organe sau tesuturi. In unele cazuri, ca de exemplu cancerele care incep in creier, chiar si cea mai mica tumora poate provoca simptome.

 

Descopera 10 semnale de alarma care pot trada prezenta unui cancer.

 

Cele mai frecvente forme de cancer sunt:

 

Tratamentul da rezultatele cele mai bune atunci cand cancerul este depistat devreme, cand tumora are dimensiuni mici si este mai putin probabil sa se fi raspandit in alte parti ale corpului. Acest lucru inseamna o sansa mai buna de vindecare, mai ales in cazul in care cancerul poate fi indepartat printr-o interventie chirurgicala.

 

Afla de ce este importanta depistarea timpurie a cancerului.

 

Asa cum fiecare dintre noi este unic, tot asa, nici bolile de care suferim nu sunt la fel. In oncologie, putem diagnostica foarte precis cancerul, pentru a-l trata apoi mai bine.

 

Afla mai multe informatii despre medicina personalizata in oncologie si cum se aplica principiul selectarii tratamentului potrivit, pentru pacientul potrivit, la momentul potrivit, in cele mai frecvente forme de cancer.

Gama de teste